Tuesday, March 25, 2014

Clomid ( Clomiphene citrate )

Entry TTC.
 
Hari ini 25.03.2014 akan habis dos clomid yang dibekalkan oleh Dr. Aku mula makan malam Jumaat lepas dan alhamdulillah tak mabuk or ada sakit2 yang pelik masa ambil clomid ni. Aku ada terbaca effect nya mungkin mabuk2. So dengan aku takde effect tu. So mlm ni last aku amik clomid ni. Then CD13 baru berjumpa doktor.
 
Period aku kali ini tak lama. 5 hari dah bersih. Ermm.. So takpe. Aku malas nak fikir sangat kenapa period macam ni, sebab ubat yang aku amik ke apa. Kalau pk2 nanti takut sendiri lak. So redha je la.
 
Ya Allah, berikan kami zuriat yang soleh dan solehah. Aminn..
 
Meet my gynea
Date : 04 Mac 2014
Consultation & 1st Blood test.
 
Duphaston : 1 biji setiap 8 jam ( 3 biji sehari )
 
Start makan : 05 Mac 2014
End makan : 14 Mac 2014
 
Period : 19 Mac - 23 Mac 2014
2nd Blood Test : 21 Mac 2014
 
Clomid : 2 biji sehari ( mlm at 8pm) 100mg
Start makan : 21 Mac 2014
End makan : 25 Mac 2014
 
Next appointment : 31 Mac 2014 (CD13)
 
So sebelum tu, aku nak berjimba kat kampung dulu. Adik ipar nak bertunang. :) Berdebar nak jumpa doktor, tangguh dulu :)

No comments:

Post a Comment