Wednesday, May 15, 2013

Sharing is Caring

Now dah nak masuk 2 bulan aku jadi isteri. Ayat tak leh blah. So far so good. Ermm sebenarnya better daripada dulu. Now ada teman nak bercakap, teman nak bergaduh (gaduh2 manja katanya) pendek kata dah tak seorang lagi la.
 
Mula2 memang la rasa pelik, nak kena share banyak benda, tapi perlahan2, sharing is better.. sharing is caring.. :) Dulu before kawin, H kata tak yah la rajin sangat nak masak. Weekend ok la masak. Weekdays makan je la pape yg beli kat kedai. Tapi sekarang, aku lebih ska masak. Dulu punya malas, altho masak tak la meriah dan best pun. Tapi aku happy kot.
 
Sebab aku takut nak masak dulu ialah sbb takut berat badan naik.. and terbukti la.. now berat dah naik.huhu.. takut la jugak. Tapi kena la perlahan2 start jaga makan balik. Dah citer pasal masak, skrg ni aku menyampah skit sbb aku cepat ngantuk.. pukul 9pm dah start ngantuk.. apa kes la .. huhu.. kadang2 tengah sembang, tengah tengok tv citer yang aku ska.. tetiba je zzzzzz...
 
Maybe sbb aku dah lama tak bersenam.. asyik makan je. InsyaAllah akan cuba bersenam la.. nak swimming, tapi kolam asik tutup je.. hangin....
 
Ohh lupa.. konon2 aku ni asyik melepek je.. so aku pi beli supplement untuk bg cergas skit. Untuk permulaan aku just amik Fish oil, Zinc dan Acid Folic. Harap2nya ada la perubahan skit.

No comments:

Post a Comment