Thursday, September 12, 2013

William Restaurant, Setapak

Ok.. dah lama tak masuk entry makan2. Disebabkan aku tgh diet protin ni, so aku masak hari2 la kat umah. Dah ilang idea nak masak apa, and aku craving nak makan western. Sabtu malam, terus la ajak H pi William kat PJ. Sampai situ nak order platter. Tapi sbb tak ingat ari tu aku order apa.. so main pesan je la. Maklum kat sini x de menu. Sekali datang yg salah.. ermm.. tapi makan la jugak.
 
Nak dijadikan cerita, aku tak puas hati dengan kesilapan mengorder tu, aku request ngan H nak pegi William againnn.. hado? tgh diet2 tu.. huhu. H bagi idea pegi William kat Danau Kota, Setapak. Altho aku cam takut nak pi.. maklum la kot2 tak kena selera lagi kan. Tapi aku ikut je la. Then google jalan nak kesana. Area situ H tau, so senang la. Tak yah nak google beria.
 
So William kat Danau Kota ni senang je nak pi. Masuk ikut Columbia Hospital. Straight je.. and then dah nampak William belah kanan. William kat sebelah Dominos pizza. Terus masuk and aku teruja sebab sini ada menu. Leh la pilih betul2. Portion kat sini besar jugak tapi tak sebesar kat PJ. So aku order Premium chicken+beef+lamb... RM20 je. Terbaik. I loike. H pulak amik Lamb Chop RM20 jugak. Memang best la. Tak sempat amik pic di pertama kali pegi ni.
 
Tak abis lagi entry William Danau Kota ni, percaya ke tidak, esok malam tu kami pergi lagi..huhu.. Tapi kali ni bawak 2 org adik laki aku.. Judin n Fakhrul. Kami pergi selepas melawat anak kawan mak and ayah yang dimasukkan ke IJN. Kawan ayah tu merangkap jurunikah aku dan H hari tu. Memang family frens. Hope anak dia selamat dan sihat kembali.
 
Kali ini ke William, aku amik pic.. So kat bawah ni aku sempat la snap beberapa pic.

 
 

Nasi goreng ketam.. Atas tu ada soft shell crabs
 
 
Minuman kami.. Honey lemon, honey lemon with mints, chocolate avacado
 
 
Chicken parmesan... Best2..
 
 
Premium chicken.. Ok la.. Last visit amik premium chicken + lamb + beef lagi best..
 
 

Mix platter.. Yg ni lebih kurang dengan premium chicken+ lamb+beef.. Cuma ada tembahan ribs.

Ok .. Tu je la makanan kami malam tu... And the price sgt berpatutan...


No comments:

Post a Comment