Friday, February 3, 2012

Hati sedih

Now da kat kampung. Habis all the exam, tak tau lepas ke tak sbb masa nak exam hari tu otak berkecamuk. Tak abis2 dengan aturan jodoh. Ermm.. y la jodoh ku ni sangat susah. Tapi aku tak menyesal being myself. Maybe ada ketentuan olehNya yang aku sendiri atau semua org pun tak tahu.

Bf aku yang slow tu pun cannot do anything. Lembik sangat nak pertahankan relationship aku ni. Aku plak, dah jumpa dengan semua yang nak diperkenalkan pada aku, tapi semua tak menjadi. All that yg berlaku tu salah aku ke? I keep asking to myself, tapi bila aku pk2 balik, semua yang berlaku adalah atas kehendakNya. So sbg manusia yg lemah ni, bersabarla. Serta kena bersyukur. Maybe aku ada kelemahan kat satu perkara ni, tapi mesti ada kelebihan yang diberiNya pada kita di perkara2 lain plak. Itu la yang aku pk setiap kali aku sedih.

One statement from mak yang buat aku kecik hati sampai sekarang...

"Biarla dia (me) hidup sorang2 pasni, nampak sangat kita (mak and ayah ) yang beria nak jodohkan dia "

Statement tu sampai hari ni aku rasa segar je kat telinga aku ni. Dia sedih sbb aku cold masa nak kenalkan dengan sorang lagi lelaki. Tapi dia tak tanya nape aku cold masa tu. Masa tu aku cold bukan sebab apa, dengan kerja opis yang berlambak, final exam aku lagi. So aku kusut. Tapi dia tak pernah tanya pun.

Sedih sungguh masa tu. Tapi aku ni anak. So mmg aku yang sepatutnya mengalah. So aku diamkan diri after that. Nak kenalkan aku dengan sesiapa pun aku tak kisah. Aku pasrah sbb maybe tu jodoh aku.

Ya Allah, berikan aku kekuatan untuk menempuh hidup ini. Amin.

No comments:

Post a Comment